۲۰ خرداد ۱۳۹۶ ۰۰:۵۸
کد خبر: ۸۸۷۰۷
bank

استاد دانشگاه علامه طباطبائی معتقد است: اکنون همه می‌خواهند که نظام بانکی را از وضعیت موجود نجات دهند، البته برخی بر این باور هستند که اصلاً نظام بانکی نیازی به نجات ندارد و تنها چند مشکل جزئی قابل حل وجود دارد. یکی از مسائل عمده در مورد نظام بانکی خروج از استیصال موجود در رابطه با سیستم مالی بین‌المللی است.


به گزارش عطنا، مجید کیاسری، اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبائی در یادداشتی در روزنامه آفتاب اقتصادی به طرح پرسشی درباره نظام بانکی پرداخته است که در ادامه می خوانیم؛


اکنون همه می‌خواهند که نظام بانکی را از وضعیت موجود نجات دهند، البته برخی بر این باور هستند که اصلاً نظام بانکی نیازی به نجات ندارد و تنها چند مشکل جزئی قابل حل وجود دارد. یکی از مسائل عمده در مورد نظام بانکی خروج از استیصال موجود در رابطه با سیستم مالی بین‌المللی است.


گاهی اقتصاددانان دولتی، راه نجات نظام بانکی را خرید سهام بانک ایرانی توسط سرمایه‌گذار خارجی یا ادغام بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی می‌دانند. حقیقت آن است که این راه حل بسیار غیر عملیاتی و غیر مدبرانه است. اولا به‌دلایل واضح تحریمی هیچ بانک خارجی نه می‌خواهد نه می‌تواند بسته سرمایه‌گذاری اقتصادی در فرآیند ادغام با بانک ایرانی را تعریف کند: نخست آن که کنترل عدم اصابت خدمات ریالی بانک ادغامی به یکی از اعضای فهرست تحریمی آمریکا( با یا بدون واسطه) بسیار مشکل است. دوم آن که هر سرمایه‌گذاری با حداقلی از عقل معاش می‌داند ادغام با هر بانک ایرانی علاوه بر هزینه تملک سهام محتاج سرمایه‌گذاری عظیمی برای تعیین تکلیف دارایی‌های سمی است.


از طرف دیگر الزامات تحریمی او، که حکم می‌کند بعد از مشمول تحریم مجدد شدن بانک حاصل از ادغام که به دلیل قبلی کاملاً محتمل است، سرمایه‌گذار تنها ١٨٠ روز برای رها کردن و هر چه دارد و خروج از فضای سرمایه ایران فرصت دارد. نباید با پیش کشیدن موارد انحرافی همچون سرمایه‌گذاری خارجی فرافکنی کرد، راه حل در داخل است و البته هیچج کس از سرمایه‌گذاری خارجی بدش نمی‌آید اما، نباید این موضوع را با مسائل بغرنج داخلی تداخل داد. یعنی اقتصاددانان دولت انتظار دارند کسی پیدا شود که سرمایه عظیمی را صرف نجات یک بانک ایرانی کند.


در صورتی که هم هر تراکنش‌اش بر لبه دردسر تحریم است و هم تنها ١٨٠ روز برای رها کردن سرمایه وقت دارد. چنین شخصی سرمایه‌گذار نیست، خیّر است. این موارد، تازه به جز دلایل اقتصادی مثل ریسک تغییر نرخ ارز، در رکود ماندن خدمات مالی در طی یک دهه آینده در صورت عدم تغییر ریل اقتصاد و... است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار