۲۲ بهمن ۱۳۹۵ ۱۷:۳۶
کد خبر: ۶۸۷۸۹
- search- josto ju - tahghiagh -theright to befor gotten

عضو هیئت علمی و مدیر گروه حقوق عمومی و بین الملل دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبائی در تازه‌ترین پژوهش خود به بررسی حقوق بشر و حق بر فراموش‌شدن در عصر فناوری‌های نوین اطلاعاتی به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی جامعه حقوقی جهانی در مواجهه با فضای مجازی و فناوری‌های نوین ارتباطی پرداخته است.


افشین عزیزی- عطنا؛ حق بر فراموش شدن ( Right to be forgotten) از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی حقوق‌دانان به ویژه در حدود دو دهه اخیر می‌باشد که با گسترش تکنولوژی‌های نوین روز به روز بر ابعاد آن افزوده شده است. حق بر فراموشی که پیش از گسترش تکنولوژی‌های ارتباطی به مواردی نظیر عدم اعلام و افشای محکومیت‌های کیفری افراد پس از پایان دوران محکومیت و یا محکومیت موثر کیفری محکومان محدود می‌شد، با گسترش فناوری‌ها نوین ارتباطی رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته است و درنظر موافقان وجود حق بر فراموشی، مواردی نظیر حق افراد بر درخواست حذف اطلاعات ناقص، نامربوط و یا تاریخ گذشته منتشر شده‌ی مربوط به خود در فضای مجازی  و به‌ویژه موتورهای جست و جوگر نظیر گوگل و یاهو را به رسمیت می‌شناسد.


پذیرش یا عدم پذیرش حق بر فراموشی در فضای مجازی و عرصه فناوری‌های نوین به‌عنوان چالشی دنباله‌دار میان موافقان دسترسی آزادانه به اطلاعات و طرفداران احترام به حریم خصوصی افراد، کماکان در جوامع مختلف در جریان است و بحث‌های گسترده‌ای در مجامع علمی و دانشگاهی پیرامون لزوم وجود یا عدم وجود و همچنین حدود و صغور آن وجود دارد.


بنابر آنچه گفته شد و باتوجه به حرکت شتابان و همگام با مردم سایر نقاط جهان از سوی ایرانیان در استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی، لزوم ایجاد گفتمانی در این عرصه جهت یافتن راه‌ حل‌هایی به منظور مواجهه با موارد مشابه در کشورمان و به روز بودن علم اندیشمندان علوم انسانی در این مورد به شدت احساس می‌شود.


دکتر سید قاسم زمانی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی و پژوهشگر برجسته در حوزه حقوق بین‌الملل در یکی از تازه‌ترین پژوهش‌های خود که در جدیدترین شماره مجله حقوق بین المللی مرکز امور حقوقی بین المللی نهاد ریاست جمهوری منتشر شده است، در کاری مشترک با شیما عطار، دانشجوی دوره دکتری حقوق خصوصی این دانشکده، به بررسی رابطه « حقوق بشر و حق بر فراموش‌شدن در عصر فناوری‌های نوین اطلاعاتی» پرداخته است که می‌تواند مورد استفاده پژوهشگران حقوقی و همچنین علاقه‌مندان به این موضوع قرار گیرد.


خوانندگان می‌توانند این مقاله را از اینجا دریافت نمایند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار