۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ۰۱:۰۱
کد خبر: ۲۹۴۳۵۶
صالحی، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی

خلیج فارس علاوه بر سرشار بودن از معادن نفت و گاز، سومین خلیج بزرگ جهان محسوب می‌شود که دارای بنادر مهم و ارتباط با آب‌های آزاد است. این منطقه استراتژیک در طول تاریخ بار‌ها مورد طمع دشمنان قرار گرفته است و ما برای حفظ آن خون‌ها و شهدای زیادی داده ایم.


به گزارش عطنا، ۱۰ اردیبهشت، سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز است که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی خلیج فارس نام گذاری شده است به همین مناسبت دکتر حمید صالحی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی گفت:


ایران به لحاظ موقعیت ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک یکی از مناطق مهم جهان است. به همین دلیل قدرت‌های جهان همیشه چشم طمع به این منطقه داشته و از آن چشم پوشی نمی‌کنند.


وی افزود: سراسر ایران دارای منابع طبیعی بسیاری است و ما با داشتن ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مرز آبی، بیشترین مرز آبی جهان را داریم که به اهمیت کشور ما افزوده است.


استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: خلیج فارس به دلیل وجود تنگه هرمز، از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا این تنگه محل انتقال دو سوم کل انرژی مورد نیاز جهان است.


این جانباز دفاع مقدس گفت: عمیق‌ترین قسمت خلیج فارس، آب‌های اطراف جزیره ابوموسی است که ایران مالکیت آن را برعهده دارد که این قسمت برای حرکت کشتی‌های بزرگ و زیردریایی‌ها بسیار حائز اهمیت است.


صالحی گفت: مردم هر کشوری برای حفظ مرز‌های خود تلاش می‌کنند و مردم کشور ما هم در هشت سال دفاع مقدس به جهان نشان دادند که در مواقع ضروری مانند جنگ و حمله دشمن، از جان و مال خود برای حفظ کشور دریغ نخواهند کرد.


وی افزود: برای قدم به قدم این سرزمین چه در خشکی و چه در آب، خون جوانان ما ریخته شده است تا امنیت و استقلال و تمامیت ارضی ایران اسلامی حفظ شود.


استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: با توجه به اهمیت خلیج فارس و تنگه هرمز، در طول تاریخ این مناطق بار‌ها توسط پرتغالی ها، هلندی ها، انگلیسی و آمریکایی‌ها مستعمره بوده است، اما با پیروزی انقلاب اسلامی و جانفشانی رزمندگان اسلام، استقلال این سرزمین حفظ شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار