۲۴ آذر ۱۳۹۷ ۱۴:۵۹
کد خبر: ۲۷۰۳۱۲
دانشگاه نسل سوم

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: کشور نیازمند دانشگاه نسل سوم (پیشرو) است، دانشگاهی که مبتنی بر خلاقیت و نوآوری باشد.


به گزارش عطنا به نقل از خبرگزاری ایرنا، صدف سلطانی درباره موانع پیش روی همکاری دانشگاه‌ها با صنعت اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه در جامعه هنوز دانشگاه نسل دوم (پژوهشی و مبتنی بر فعالیت‌های تحقیقاتی) است. دانشگاه نسل دوم دانشگاهی مبتنی بر تحقیق و پژوهش است که توانایی کاربردی کردن این تحقیق و پژوهش را در تولید، خدمات و صنعت ندارد.


به گفته این استاد دانشگاه عدم اطمینان از آینده، مرز غیرقابل نفوذ بین دولت و دانشگاه و صنعت و به سرانجام نرسیدن تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی سبب بی‌انگیزگی دانشجویان و دانش‌آموختگان شده است.


سلطانی گفت: این در حالی است که دولت، صنعت و دانشگاه باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند و در تعامل با یکدیگر حرکت کنند.


وی با بیان این که جامعه امروز ایران نیازمند دانشگاه نسل سوم است، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها باید دانشگاهی مبتنی بر خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی و مستقل از دولت باشند.


این پژوهشگر اقتصادی بیان کرد: تا زمانی که دانشگاه به دولت وابسته باشد، ارتباطات و مسیر سیاست‌گذاری‌ها را دولت تعیین کند و تا زمانی که وابستگی مراکز علمی به بودجه دولتی ادامه داشته باشد، رقابت شکل نمی‌گیرد.


وی افزود: موضوعات پژوهشی دانشگاه باید توسط صنعت ارائه شود. درواقع دانشگاه باید به مسائل و موضوعاتی بپردازد که صنعت نیازمند آن است. چراکه صنعت می‌تواند مشخص کند به چه دستاوردهایی نیازمند است و چگونه می‌تواند از این دستاوردها در جهت تولید و در نهایت توسعه استفاده کند.


استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: دانشگاه در جامعه صرفاً به مباحث تئوری می‌پردازد، حال آن که صنعت نیازمند مهارت است.


سلطانی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های عمده دانشگاه نسل سوم، از بین بردن محدودیت ملیتی است. دانشگاه نسل سوم (پیشرو) باید با کنارهم قرار دادن افراد از کشورهای مختلف قدمی در راستای توسعه جهانی بردارد و بتواند افراد را جدا از هرگونه عقاید سیاسی و اختلاف نظر، به لحاظ علمی در کنار هم قرار دهد.


این استاد دانشگاه گفت: مرزهای علمی کشور باید برداشته شود، وقتی کشور بتواند مرزهای علمی را از میان بردارد، بسیاری از تنگ نظری‌ها را در جامعه صنعتی از بین برده است.


وی در پایان خاطر نشان کرد: زمانی می‌توان موانع پیش روی همکاری‌های دانشگاه و صنعت را از میان برداشت که بین صنعت و دانشگاه ارتباط برقرار شود. در حقیقت صنعت دانشگاه را در مقابل خود نبیند و دانشگاه نیز اطمینان داشته باشد که دستاوردهایش به صنعت برده می‌شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار