۲۸ آبان ۱۳۹۷ ۱۵:۱۴
کد خبر: ۲۶۵۹۰۰
مصطفی معین، وزیر علوم در دولت اول اصلاحات و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

وزیر علوم در دولت اول اصلاحات و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه باید اهداف، استراتژی‌ها، برنامه‌ها و جهت‌گیری‌ها برای کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو تعیین شود، گفت: این کرسی باید حداقل تشکیلات و حداکثر پویایی را داشته باشد و کاملاً نهادی عمل کند.


به گزارش خبرنگار عطنا، مصطفی معین، وزیر اسبق علوم و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران در نشست «شورای عالی سیاست‌گذاری کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» که 27 آبان‌ماه در سالن شورای دانشکده ارتباطات برگزار شد، (گزارش تصویری) ضمن تأکید بر نگاه هدفمند و سنجیده به گذشته و تعیین چشم‌اندازی برای آینده، گفت: باید یک برنامه راهبردی و چشم‌انداز پنج‌ساله‌ای کار شود، نه چشم‌انداز 20 ساله، زیرا این برنامه طولانی در ایران جواب نمی‌دهد؛ درنهایت باید بر اساس آن اهداف استراتژی‌ها، برنامه‌ها و جهت‌گیری‌ها تعیین شود و به تصویب شورای عالی هم برسد.


وی افزود: این‌گونه است که می‌توانیم قدم‌به‌قدم خودمان را ارزیابی کنیم و ببینیم که متناسب با آن چشم‌انداز حرکت می‌کنیم یا خیر، این کمک می‌کند که از امکانات حداقلی کشور خود استفاده کنیم.


معین با تأکید بر مدیریت زمان و هزینه‌ها در سطح ملی و جهانی، افزود: من فکر می‌کنم که این کرسی باید حداقل تشکیلات و حداکثر پویایی را داشته باشد و کاملاً نهادی عمل کند؛ همچنین یک پرتال و وب‌سایت فعال داشته باشد تا بتواند بسیار سریع این ارتباطات را در حد ملی گسترش بدهد و دوطرفه هم باشد.


وی ادامه داد: این برنامه وقتی در سال 92 به تصویب یونسکو رسید، ارتباط شبکه‌ای بین نهادهای دانشگاهی بوده؛ نه‌فقط کرسی‌ها! بنابراین networking باید جزو راهبردهای ما باشد تا بتوانیم بین کرسی‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در سطح منطقه و در سطح جهانی هم‌افزایی ایجاد کنیم.


وزیر اسبق علوم در ادامه با اشاره به اینکه باید نیروهای جوان را به خدمت گرفت، افزود: ثبت منابع علمی در حوزه آموزش یا پژوهش‌کار مهمی است که می‌تواند به‌عنوان یک زیر ساخت تلقی شود و بر اساس آن برنامه‌های آموزشی و پژوهشی بهتر انجام بگیرد. همچنین نیروهای جوان و دانشجو به کار ما هم انرژی و هم روح می‌دهند و هم خوش‌فکر هستند.


معین در پایان به اهمیت پیشبرد این برنامه از طریق رسانه اشاره کرد و گفت: من پیشنهاد می‌کنم که اخلاق رسانه‌ای یکی از اولویت‌ها باشد و باید ترویج اخلاق را هم در کنار ترویج علم انجام بدهیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار