۲۵ مهر ۱۳۹۷ ۱۰:۵۹
کد خبر: ۲۶۰۱۶۰
آشنایی دانشجویان نو ورودی با گروه برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون

استادان گروه علمی برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون دانشگاه علامه طباطبائی طی نشستی صمیمی با دانشجویان ورودی جدید این رشته آشنا شدند.


به گزارش عطنا، در این برنامه که ظهر دوشنبه، 23 مهرماه برگزار شد، استادان گروه برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون  از جمله عزت‌الله سام‌آرام، مسعود عالمی نیسی، سیدسعید وصالی، جعفر هزارجریبی و علی‌اکبر تاج‌مزینانی لحظاتی برای دانشجویان نو ورودی از این رشته گفتند.


 

تاریخچه رشته‌


قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه تهران رشته‌ای تحت عنوان «تعاون»در مقطع کارشناسی و در دانشگاه شیراز تحت عنوان «عمران اجتماعی» برقرار بود.بعد از انقلاب و در سال ۱۳۵۹ با ادغام رشته‌های مختلف علوم اجتماعی ،رشته علوم اجتماعی با گرایش‌های شش‌گانه ایجاد شد،این گرایش‌ها عبارت بودند از:


«پژوهشگری اجتماعی»، «خدمات اجتماعی»، «ارتباطات اجتماعی»، «دبیری اجتماعی»، «برنامه­‌ریزی اجتماعی» و بالاخره «تعاون و رفاه اجتماعی»،که رشته‌ اخیر از ادغام دو رشته تعاون دانشگاه تهران و عمران اجتماعی دانشگاه شیراز به وجود آمده بود. ضمن اینکه رشته برنامه‌ریزی اجتماعی در دانشگاه شیراز و رشته‌ تعاون و رفاه اجتماعی در دانشگاه تهران از دل این ادغام ایجاد شد.


در سال ۶۳-۶۲ و در زمان جنگ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی که رشته‌­های «پژوهشگری اجتماعی»، «خدمات اجتماعی» و «ارتباطات اجتماعی» را قبل از انقلاب داشت، تقاضای دو رشته جدید کرد؛ «تعاون و رفاه اجتماعی» و «برنامه ریزی اجتماعی».


از همان سال از بین دانشجویان پذیرفته شده در رشته‌ علوم اجتماعی، تعدادی هم در این دو رشته ادامه تحصیل می‌دادند. یعنی برای این پنج رشته نزدیک به ۱۵۰ تا ۱۸۰ دانشجو در این دانشکده پذیرفته می‌شد و بعد از اتمام ترم اول، دانشجویان انتخاب می‌کردند که تمایل به تحصیل در کدامیک از گرایش‌های علوم اجتماعی را دارند.


علاقه به رشته‌های برنامه‌ریزی اجتماعی، پژوهشگری اجتماعی و خدمات اجتماعی بیشتر، وبه رشته تعاون و رفاه اجتماعی کمتر بود. بنابراین این رشته هرسال فقط ۱۵ تا ۲۰ دانشجو داشت، تا اینکه در سال ۱۳۷۰ برای هر گرایشی جداگانه ۳۰ دانشجو پذیرفته می‌شد که تعادل برقرار شود. یعنی رشته‌ تعاون و رفاه اجتماعی به عنوان کد‌رشته‌ای جداگانه در دفترچه‌های کنکور جای گرفت.


با تغییراتی در سرفصل دروس هم‌اکنون این رشته با عنوان برنامه‌ریزی اجتماعی و تعاون ارائه می‌شود.

با گزارش تصویری این برنامه همراه باشید؛

عکس: ایوب قادری-عطنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار