۳۱ شهريور ۱۳۹۷ ۱۳:۰۶
کد خبر: ۲۵۴۵۶۷
heshmatollah falahat pishe

نمایندگان مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در معرض یک تصمیم مهم قرار دارند. دولت، تصمیم خود را درباره FATF گرفته است و مجلس هم آن را با تحفظ تصویب کرده است و برخی از آن‌ها مانند CFT دوباره به مجلس بازگشته است که باید درباره آن تصمیم بگیریم.


به گزارش عطنا، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو هئیت علمی دانشگاه علامه طباطبائی و رئیس کمیسیون امنیت ملی، در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز به موضوع FATF پرداخته است که در ادامه با هم می‌خوانیم:


نمایندگان مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در معرض یک تصمیم مهم قرار دارند. دولت تصمیم خود را درباره FATF گرفته است و مجلس هم آن را با تحفظ تصویب کرده است و برخی از آن‌ها مانند CFT دوباره به مجلس بازگشته است که باید درباره آن تصمیم بگیریم.


برخی عنوان می‌کنند که رهبر معظم انقلاب با تصویب این لوایح مخالف‌اند اما نظر مقام معظم رهبری در این زمینه مشخص است، ایشان فرموده‌اند که مجلس و دولت در این رابطه تصمیم بگیرند. باوجوداین مسئله، متأسفانه بازهم برخی همان مسئله را تکرار می‌کنند.


در اینجا باید توجه داشته باشیم که یک بحثی وجود دارد که به لحاظ سیاسی قابل‌تأمل است و آن اینکه ما با آمریکا، عربستان و اسرائیل به‌عنوان یک مثلث دشمن مواجه هستیم که در سال گذشته شاهد بودیم آمریکا چه تلاش‌هایی کرد تا ایران را در لیست سیاه قرار دهد اما موفق نشد.


امسال قرار است عربستان و اسرائیل که تا پیش‌ازاین به‌عنوان عضو ناظر FATF بودند، در میان اعضای ثابت قرار بگیرند و آن موقع توان آمریکایی‌ها برای قرار دادن ایران در لیست سیاه افزایش پیدا می‌کند.


از سوی دیگر بازیگران اروپایی و کشورهای همراه ایران مانند چین و روسیه بارها به ما اعلام کرده‌اند که همکاری ما موجب می‌شود تا دست آن‌ها در حمایت از ایران بسته نباشد.


برخی هم البته دلسوزانه نقدهایی دارند که باید لحاظ کرد و باید نظرشان محترم شمرده شود و به‌صورت اقناعی با آن‌ها برخورد کنیم. شفافیت وجه مثبت این ماجراست اما جنبه‌های منفی هم دارد و آن بخش از این کنوانسیون که سیاسی می‌شود و شائبه اعمال‌نفوذ آمریکا می‌رود، تبدیل به وجه منفی آن می‌شود که باید تلاش کنیم وجوه منفی را کاهش دهیم.


بنابراین ما باید مجموعه شرایط را در نظر بگیریم و نهایتاً تصمیمی اتخاذ کنیم که به نفع کشور باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار