۱۴ اسفند ۱۳۹۶ ۱۹:۴۵
کد خبر: ۱۷۶۱۷۵
حسنعلی مؤذن‌زادگان، رئیس همایش بین‌المللی«ابعاد حقوقی، جرم‌شناختی تروریسم»

رئیس همایش بین‌المللی «ابعاد حقوقی-جرم‌شناختی تروریسم» با بیان اینکه هنوز مفهوم تروریسم در ایران ناشناخته مانده است و جا دارد این موضوع جرم‌انگاری شود، اذعان کرد: موضوعاتی از قبیل تروریسم، ضرورت همکاری بین‌المللی در مبارزه با آن را طلب می‌کند و باید به این پدیده به عنوان جنایت بین‌المللی و راهبردهایی که در سطح جهانی و منطقه‌ای نگاه کرد.


به گزارش عطنا، حسنعلی مؤذن‌زادگان، 13 اسفندماه در همایش بین‌المللی «ابعاد حقوقی-جرم‌شناختی تروریسم» با حضور استادان و کارشناسان داخلی و خارجی در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه‌ علامه طباطبائی، بیان کرد: این همایش درمورد یکی از مهمترین موضوعات روز دنیا، یعنی تروریسم برگزار می‌شود.


وی با بیان اینکه در این همایش ابعاد حقوقی و جرم‌شناسی تروریسم هم به لحاظ حقوق داخلی و هم بین‌المللی را مورد بررسی قرار می‌دهیم، گفت: در نشست‌های تخصصی این همایش دو روزه از نظرات و صحبت‌های استادان داخلی و خارجی استفاده می‌کنیم.


مؤذن‌زادگان افزود: در بررسی ابعاد حقوقی و جرم‌شناختی، ابعاد اسلامی و فقهی تروریسم به بحث گذاشته می‌شود و موضوعاتی از قبیل جایگاه تروریست در فقه و مذاهب خمسه و مفهوم جهاد در گروه‌های جهادی و ارتباط آنها با تروریسم مورد بررسی قرار می‌گیرد.


وی تصریح کرد: همان‌طوری که حاضران در همایش اطلاع دارند، متأسفانه امروزه تروریسم جنبه ایدئولوژیک نیز پیدا کرده است و نه فقط دنیای اسلام، بلکه کل جهان بشریت در معرض تهدید برداشت‌های واهی از متون مقدس مذهبی هستند.


مدیرگروه حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی درباره همین موضوع اذعان کرد: امروز موضوع برداشت‌های واهی از متون مقدس بسیار اهمیت پیدا کرده است که باید در نشست‌های علمی شکافته شده و مورد بررسی قرار بگیرد و به‌نوعی چهره واقعی اسلام که به عنوان دین رحمت، مؤدت و صلح در متون مقدس ما شناخته شده است، مورد بازشناسی قرار بگیرد.


وی افزود: بخش دیگر که در این همایش مورد بررسی قرار می‌گیرد، ابعاد حقوق کیفری ماهوی تروریسم است که شامل موضوعاتی از قبیل مفهوم تروریسم و رابطه حقوقی آن با عناوینی است در حقوق ایران وجود دارد که مشابه این موضوع محاربه و افساد ‌فی‌العرض است.


مؤذن‌زادگان با اشاره به اینکه هنوز مفهوم تروریسم در ایران ناشناخته مانده است و جا دارد این موضوع جرم‌انگاری شود، گفت: باید راههای پیشگیری از این معضل جهانی شناخته شود و ما در زمینه مبارزه با معضل جهانی تأمین مالی تروریسم قانون خوبی داریم که باز درصدد اصلاح آن هستیم تا بتوانیم هر چه بهتر و بیشتر با این پدیده شوم جهانی مبارزه کنیم.



وی با بیان اینکه ابعاد آیین دادرسی کیفری تروریسم نیز در این همایش مورد بررسی قرار می‌گیرد، بیان کرد: موضوعاتی از قبیل مبارزه با جرایم تروریستی در فرآیند تحقیقات مقدماتی و تقابل و یا عدم تقابل اصول آیین دادرسی کیفری با اقدامات تروریستی موضوع با اهمیتی است که باید در مباحث عمومی و نشست‌های تخصصی به آن پرداخته شود.


رئیس همایش بین‌المللی «ابعاد حقوقی-جرم‌شناختی تروریسم» افزود: حوزه دیگری که مورد بررسی قرار خواهد گرفت، ابعاد جرم‌شناسی تروریسم و موضوع پیشگیری از تأمین مالی تروریسم است که در قانون مبارزه با تروریسم در ایران آمده ولی باز نیاز به کار و بررسی بیشتر دارد.


وی با بیان اینکه حمایت کیفری از بزه‌دیدگان تروریسم از جمله زمینه‌های دیگری است که در این همایش مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: همانطوری که اطلاع دارید، امروزه بزه‌دیدگان تروریسم از یک مذهب، نژاد و مرام خاص نیستند بلکه همه مذاهب و پیروان آنها در معرض این بلای خانمان‌سوز هستند و جا دارد که این موضوعات نیز در ابعاد مختلف جرم‌شناسی مورد بررسی قرار گیرد.


مؤذن‌زادگان حوزه دیگری که در این همایش مورد بررسی قرار می‌گیرد را حقوق بین‌المللی دانست و خاطرنشان کرد: موضوعاتی از قبیل تروریسم، ضرورت همکاری بین‌المللی در مبارزه با آن را طلب می‌کند و باید به این پدیده به عنوان جنایت بین‌المللی و راهبردهایی که در سطح جهانی و منطقه‌ای نگاه کرد.


وی افزود: امیدواریم دستاوردهای و به‌نوعی خروجی همایش بین‌المللی «ابعاد حقوقی-جرم‌شناختی تروریسم» این باشد که سیاست جنایی ایران در ابعاد مختلف تقنینی و قضایی، تحول اساسی پیدا کند. به‌ویژه موضوع جرم‌انگاری شفاف تروریسم، آیین دادرسی شفاف مبارزه با جرایم تروریستی و طریقه پیشگیری از جرم تروریستی به نحوه شفاف در سیاست جنایی جمهوری اسلامی را در آینده‌ای نزدیک شاهد باشیم.


مؤذن‌زادگان اظهار کرد: از مؤسسه ماکس پلانک آلمان و همچنین دانشگاه پواتیه فرانسه و استادانی که از این دور کشور در جمع ما حضور پیدا کرده‌اند، تشکر می‌کنم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار