۱۲ آذر ۱۳۹۶ ۱۵:۴۶
کد خبر: ۱۵۵۰۵۹
eghtesad sahmbari momeni khaldoozi taei raghfar banooei (32)

استادیار اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در این نشست به بهره‌مندی جامعه از مواهب، طبقه بندی مشاغل، نابه‌سامانی‌ها در کشور پرداخت و گفت: در کشور نا‌به‌سامانی وجود دارد، بعضی وزارت‌خانه‌ها زمین خرید و فروش می‌کنند یکی پول تولید می‌کند، دیگری منابع طبیعی را جا به جا می‌کند. 


به گزارش خبرنگار عطنا، نشست «سهم‌بری عادلانه عوامل تولید» به همت گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی و در راستای بند5 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سه شنبه، 30 آبان ماه در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.


دکتر محمد نعمتی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در ابتدای نشست گفت: در دانشکده اقتصاد کار اساسی و رسالتی که برای این رشته تعیین می‌شود، ارائه سازوکارهای بهره‌مندی جامعه از خیرات و مواهب است. مواهب آن چیزهایی است که برای رفع نیاز در جامعه ایران یا هر جامعه دیگری لازم است، مانند انواع کلا و خدمات خصوصی و عمومی، آموزش، قضاوت، سلامت، امنیت و انواع منابع و ثروت‌های طبیعی مانند نفت، گاز و پول.


وی افزود: شیوه‌ بهره‌مندی از این مواهب با یکدیگر فرق می‌کند و مراد از بهره‌مندی در اینجا نهاد مالکیت است. طبقه‌بندی مشاغل بر حسب ماهیت فعالیت اجتماعی افراد به صورت فعالین حوزه کسب و کار، فعالین حوزه حکمرانی، فعالین حوزه تدوین قواعد انتخاب افراد سیاست‌گذار است.


نظام ناکارآمد پابرجا است


نعمتی تصریح کرد: در فضای مواهب ( کالا و خدمات خصوصی امنیت، قضاوت، سلامت) یکسری کنش‌گر وجود دارد که ممکن است فرد، دولت یا بنگاه خصوصی باشد، مثلا کنشگر امنیت در کشور ما دولت است. کنشگران در فضای حکمرانی فضای کسب و کار هستند، مثلا در کشور ما وزارت دفاع، وزارت سرمایه، وزارت قضاوت و وزارت پول در فضای حکمرانی هستند.


استادیار اقتصاد دانشگاه امام صادق به یکسری از طبقات در مشاغل  اشاره کرد و گفت: بعضی افراد در فضای حکمرانی حکمرانی فضای کار هستند مثلا در مقوله سیاست رهبر، پادشاه، نخست وزیر. در کشور نا‌به‌سامانی وجود دارد، بعضی وزارت‌خانه‌ها زمین خرید و فروش می‌کنند یکی پول تولید می‌کند، دیگری منابع طبیعی را جا به جا می‌کند. روی بحث حقوق کار نمی‌شود و برای آب، زمین باید حقوق تعیین شود،


عضو هیئت علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت: یکی از دلایلی که این نا‌به‌سامانی و نظام ناکارآمد پابرجا است بهره‌مندی از مقولات طبیعی مثل نفت‌خام‌فروشی است. رانت کل ساختار اقتصاد ایران را تشکیل داده است، ما باید به سراغ اصلاح توزیع رانت‌ها برویم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار