۰۱ مهر ۱۳۹۶ ۱۶:۲۹
کد خبر: ۱۴۰۹۰۱
Sarhanh-Ghanei-rad

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران: نباید از یاد برد که پدیده دستفروشی، فقط مختص به ایران نیست، بلکه در اغلب کشورها دستفروشان حضور دارند، اما در کشورهای توسعه‌یافته این پدیده را ساماندهی کرده‌اند؛ طوری که امکان کار در بازارچه‌های هفتگی و روزانه را برای آنها فراهم ساخته‌اند.


به گزارش عطنا، دکتر محمدامین قانعی راد، جامعه شناس و استاد دانشگاه در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت:

کارآفرینی و خوداشتغالی، سطوح مختلفی دارد.‌ در شرایطی که فرد‌ دارای سرمایه قابل‌توجهی باشد، می‌تواند هم برای خودش و هم برای دیگران، فرصت‌های شغلی ایجاد کند، اما عده‌ای هستند که به دلیل نداشتن سرمایه لازم برای راه‌اندازی کسب و کار، مجبور به دستفروشی می‌شوند.





اگر بخواهیم با این افراد، برخورد قهری داشته باشیم و آنها را از همین شغل نیز محروم کنیم، آنگاه احتمال دارد که خیلی از آنها به سمت بزهکاری کشیده شوند تا بتوانند معیشت خود و خانواده‌شان را تامین کنند. در حقیقت، اگر در برابر پدیده دستفروشی بایستیم و هیچ راه جایگزین مطمئنی را به این فرد ارائه نکنیم، با دست خودمان آنها را به سمت تغییر رفتار خطرناک سوق می‌دهیم؛ تغییر رفتاری که می‌تواند به ضرر جامعه باشد و آسیب‌های اجتماعی را افزایش دهد.


نباید از یاد برد که پدیده دستفروشی، فقط مختص به ایران نیست، بلکه در اغلب کشورها دستفروشان حضور دارند، اما در کشورهای توسعه‌یافته این پدیده را ساماندهی کرده‌اند؛ طوری که امکان کار در بازارچه‌های هفتگی و روزانه را برای آنها فراهم ساخته‌اند.


در کشور ما نیز باید همین روش علمی در مواجهه با پدیده دستفروشی اعمال شود، زیرا برخورد فیزیکی با دستفروشان، فقط صورت مساله را پاک می‌کند. واقعیت این است که مهم‌ترین مخالفان حضور دستفروشان، اصناف مختلف هستند که فعالیتشان را موجب کسادی بازار خود می‌دانند، اما با حضور دستفروشان در بازارچه‌های تعیین شده، این مشکل نیز حل خواهد شد و تداخل کاری بین اصناف و دستفروشان هم مرتفع می‌شود.


حتی خیلی از مردم نیز تمایل دارند از اجناس دستفروشان استفاده کنند، زیرا قیمت بسیاری از اجناس عرضه شده از سوی آنها، پایین‌تر از میانگین بازار است. بنابراین می‌توان با کمی تدبیر و با معرفی راه‌های جایگزین امرار معاش برای دستفروشان، شرایطی را فراهم کرد که هم مردم و اصناف راضی باشند و هم دستفروشان بتوانند در فضای اشتغال حضور داشته باشند. قطعا این راهکار به ارتقای سلامت اجتماعی، نزدیک‌تر است و از بروز خیلی از آسیب‌های اجتماعی نیز پیشگیری می‌کند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار